Saturday, November 11, 2006

Frokostblanding

Plutselig ser det ut til at matbloggingen har tatt seg opp igjen. Det skyldes kanskje at det blir mindre og mindre å finne på utendørs etterhvert som dagslyset forsvinner og kulda kommer krypende. Denne oppskriften på frokostblanding er hentet fra Nigellas fest (en bok som stadig taes fram). Nå kan man selvsagt fint klare seg med havregryn kjøpt på Rimi til frokost også, men etter å ha laget denne to ganger på en uke tror jeg nok jeg kommer til å forsøke å ha et glass stående på kjøkkenbenken. Lista over ingredienser er lang, men når først handlingen er unnagjort er faktisk det meste av jobben gjort! Jeg har halvert oppskriften i boka siden jeg ikke har nok svære glass å lagre den ferdige blandingen i. Dette blir ett stort glass. Og litt til. Men det kan fort bli litt svinn når den står til avkjøling på kjøkkenbenken.

Ingredienser
225 g store havregryn
60 g solsikkefrø
60 g sesamfrø
2 store spiseskjeer eplemos el eplekompott
1 ts malt kanel
1/2 ts malt ingefær
2 ss mørk sirup el. maltsirup
2 ss honning (flytene honning er enklest)
50 g lyst brunt sukker
125 g mandler (jeg brukte mandelflak)
1/2 ts maldon salt
1 ss solsikkeolje (rapsolje går også fint)

150 g rosiner


Bland alle ingrediensene untatt rosinene i en stor bolle. Det kan være greit å bruke to skjeer el. l. siden dette er klissete.
Fordel blandingen i et jevnt lag i en langpanneform som er kledd med bakepapir. Stekes i ovnen på 170° i ca. 45 minutter eller til alt er gyllent. Det er viktig at du rører litt rundt innimellom for at alt skal bli brunet. Avkjøles. Når blandingen er kald blander du inn rosinene. Oppbevares i en tett boks/glass.

No comments: