Friday, May 26, 2006

Rabarbrakake


Ingredienser
100 gr margarin
3 dl sukker
3 dl hv.mel
1 1/2 dl fløtemelk (melk + fløte)
1 ts. bakepulver
2-3 stilker rabarbra


Smør og sukker røres hvitt, mel, bakepulver og fløtemelken blandes i. Ha røren i en smurt form. (NB! Metallformer blir stygge og misfargede pga. syren i rabarbraen.). Skrell rabarbrastilkene og del i mindre biter. Jo mer rabarbra du har i jo mer klissete blir kaken, så det er greit å ikke ta helt av. Stikk rabarbrabitene ned i formen, og stek kaken på 175° i ca. 50 minutter. Serveres lunken med en liten kremklatt til.

Ikke få angst selv om kaken blir ganske mørkebrun, og virker knallhard når du forsøker å skjære i den. Sukkermengden i røra gjør at overflaten blir nesten som karamell. (Men for all del; begynner den å se ut som kull kan det jo være at ovnen din er litt varmere enn min, så litt skjønn er det jo lov å bruke. Hehe.)

Dette er ikke en kake du klarer å skjære pene stykker av, til det er den for klissete inni, så noen elegant kake er det kanskje ikke. Men veldig god ...

6 comments:

Jorunn said...

Oooh, jeg har ikke fått dratt nytte av rabarbrasesongen ennå. Denne så god ut. Iskald rabarbrasuppe må det også bli i løpet av våren.

Elisabeth said...

Iskald rabarbrasuppe på en varm sommerdag er noe av det beste som finnes. Lurer på om ikke rabarbra er en utmerket muffins-tilsetning også. Det skulle jeg nesten tro. :-)

Jorunn said...

Det er jo en utfordring jeg bare er nødt til å ta. Etter makrellmuffins. Eller kanskje de egner seg som dessert i samme måltid? :-D

Elisabeth said...

Helt klart! Hvis du i tillegg bruker samme basic-røra til begge typene vil jo dette være et utrolig effektivt måltid å tilberede! ;-)

tomy said...

Der fikk jeg endelig bruk for rabarbraen i hagen.
Deilig kake som smeltet på tunga.

Elisabeth said...

Ikke sant? Har laget denne tre ganger alt i år. Og er ikke lei den enda. ;-)