
Mitt største feiltrinn tidligere har antakelig vært å lage gedigne omeletter med altfor mange egg. Dømt til å bli tørt, og jeg husker noen heller mislykkede snuoperasjoner som involverte store grytelokk, brente fingertupper og mye banning.
Nå lager jeg omelett av to egg i liten panne, og jeg beregner en omelett per person når vi er sultne (og har egg) nok. Grunnoppskriften er å piske sammen:
2 egg
2 ss vann
salt og pepper
Med teflonpanne er 1-2 ts olje nok å steike i (eller smør om du har denslags tilbøyeligheter). Jeg setter panna på nest høyeste trinn og heller eggeblandinga i når den er varm.
Når omeletten har stivnet halvveis gjennom, legger jeg på fyll. I dag var det et par biter chèvre og noen basilikumblader, og jeg stekte omeletten i olje fra et fantastisk lite glass med tomatfileter som finnes i hyllene til Sultan på Grünerløkka. Umm. Nesten hvilken som helst ost er god, andre favoritter er finskåret grønn paprika (veldig tunisisk), skinke, saltpølse eller reker.
Når omeletten er stiv nesten (men ikke helt) gjennom, lages et forsiktig spor langs midten, før omeletten foldes over. La den stå et minutt eller så til for å bli gjennomvarm, og servér med nybakt brød :) Del på tvers om omeletten skal rekke til to.
2 comments:
Baker Hansen i Hønefoss takker så mye for "steke omeletten i olje fra tomater"-tipset og serverer nystekt frokostomelett til sultne ringerikinger i morgen tidlig!
:-)
Utmerket! Kanskje Mat for Mons må ta seg en tur til Baker Hansen for å sjekke resultatet.
;-)
Post a Comment