Sunday, June 15, 2008

Mariannes (veldig gode) osteboller


Fikk smake disse gode ostebollene hos Marianne forrige helg, og etter å ha tenkt på dem hele uka etterpå, kastet jeg meg over bakebollen i dag. Og Marianne hadde helt rett; de er veldig lette å lage. Dessuten umulige å slutte å spise når man først har begynt. I hvertfall for de av oss som er sånn måtelig godt utstyrt på selvdisiplinsfronten. Utmerket følge til et glass vin eller en kald øl.

Ingredienser
til ca. 30 stk:
1 lite glass oliven (grønne m/pimientos)

Deig:
1 eggehvite
100 gr. revet ost
100 gr. smør
2 dl hvetemel


Hell vannet av olivenene og la dem renne av seg på et papir. Våte oliven er ikke særlig enkle å pakke inn i deig. (Veldig klissete.) Lag deigen i kjøkkenmaskin/foodprocessor og rull den til en lang pølse og legg den kaldt en stund.

Skjær skiver av deigpølsa og pakk hver oliven inn i deig. Jeg rullet mine litt etterpå så de ble runde, Marianne brettet sine til pene små halvmåner. Her er det fritt frem. ;-) Stekes i 200° i 15 minutter, og spises så fort de når grei temperatur, men de smaker også veldig godt kalde. Hvis du klarer å spare noen lenge nok.

16 comments:

Eli said...

Mmm! Denne må vi jammen prøve.
(endelig et nytt innlegg her!)

Elisabeth said...

Vær forberedt på avhengighet. Mmm ... De er farlige! Skal forsøke å oppdatere litt oftere snart, men juni er en tid med mye hurtigmat mellom avslutninger her og der, og sånt blir det ikke mye matblogging av!

Ha tålmodighet ...

Terese said...

Dette ser utrolig godt ut!

Anonymous said...

For en sykt bra blogg! Kom inn på den da jeg søkte på "mat + blogg". Trenger litt inspirasjon, og det virker som jeg kan få her ... ;P

Tone

Elisabeth said...

Så hyggelig å høre! Får dårlig samvittighet over å ikke legge ut oppskrifter oftere hver gang vi får så positive tilbakemeldinger. Skal forsøke litt å skjerpe meg (oss)!

:-)

pepperkverna said...

Hei,
Dette var godt! Hege

Anonymous said...

Kom over denne bloggen ved en tilfeldighet, har vært innom flere ganger og liker den kjempegodt!

Tenkte kanskje enda en positiv tilbakemelding kan bidra til litt hyppigere oppdatering.... ;)

Gleder meg til å prøve ostebollene, de ser fantastisk gode ut!

Anonymous said...

Du har fått en award!

http://homemaker.blogg.no/1222258976_awarden_gr_til.html

Anonymous said...

Kom innom bloggen helt tilfeldig, og jamen meg har jeg ikke blitt her og lest en stund! Disse ostebollene skal jeg definitivt imponere med på kompis-kvelden til kjæresten ;)

Elisabeth said...

Håper de faller i smak. Hm. Kanskje på tide å lage en ny runde selv. Får lyst på dem bare jeg ser på bildene ...

Anonymous said...

Hei disse bollene ser veldig gode ut. Lurte på om man skulle smelte smøret først??
håper på fort tilbake melding slik at jeg kan få prøve ut disse--

Elisabeth said...

Hei!
Nei, du skal ikke smelte smøret. Deigen er en mørdeig, så smør og mel skal blandes sammen.

Lykke til!

Hilde Marlen said...

Hei.

En veldig fin matblogg du har. Jeg har prøvd noen av rettene dine og alle har vært veldig gode :) Nå vil jeg prøve meg på ostebollene, men jeg lurer på en liten ting. Er mulig å lage deigen til ostebollene dagen i forveien?

Elisabeth said...

Det er helt klart mulig å gjøre. Deigen skal hvile i kjøleskap og om den ligger over natta, gjør ingen verdens ting. Disse er supergode! Mmm!

- Og takk for hyggelig tilbakemelding. Alltid stas med ros! :)

Hilde Marlen said...
This comment has been removed by the author.
www.torildsmat.blogspot.no said...

Hei!
Fikk et tips om disse gode olivenbollene dine. Har laget dem i dag og lagt oppskriften ut på bloggen min med henvisning til din blogg. Kjempegode, så flink du er:-)