Friday, August 27, 2010

Elisabeths vaffeloppskrift



Etter å ha laget vafler etter innfallsmetoden i alle år, bestemte jeg meg for å forsøke å forske frem min ulitmate vaffeloppskrift. Vafler som ikke er for feite. Ikke for søte. Vafler som er gode dagen etter med smør og brunost. Nå viste det seg at vaffelgudene smilte til meg i går, og jeg ble i grunn veldig godt fornøyd med første forsøk. Og best av alt! Jeg noterte hva jeg gjorde underveis!

Ingredienser
4 egg
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme
10 dl. Hv-mel
100 gr. smeltet smør (her må jeg innrømme at jeg tok det litt på slump, men mener det var noe sånt jeg endte opp med.)
4 dl. kefir
5 dl. H-melk


Alle ingrediensene blandes og vaflene steikes. Dette er ikke få vafler. Men gjør det egentlig så mye?

3 comments:

Hallvord R. M. Steen said...

Vi har med vaffeljern til Japan så det er fristande å prøve denne oppskrifta, men kefir finn vi neppe.. Må nok prøve med yogurt. :)

WILHELMINES said...

Hei, jeg oppdaget blloggen din i dag...den er jo så flott. Selv har jeg også nylig begynt å blogge og det er så morsomt. Jeg har dilla på kokebøker og har MANGE. Kikk gjerne inn til meg om du har lyst, legger du igjen en kommentar blir jeg hoppende glad. Vaffeloppskriften skal prøves den dag i dag;-)) Wilhelmine

Bjørnar Waage said...

Bare sørg for å bruk ekte smør :D Det er ganske godt å rive noen epler oppi røren :D, veldig mye fint på siden din - kom innom min side www.matlidenskap.com