Sunday, December 02, 2007
Pecan pai
Dette tror jeg må være en av de enkleste kakene jeg noen gang har laget. Nøttene skulle ikke engang hakkes! Og smaken var det heller ikke noe å utsette på. Jeg mener, rom ... lønnesirup ... pecannøtter .... sånt kan jo nesten ikke slå feil?
Ingredienser
Mørdeig:
150 g romstemperert smør eller margarin
2 eggeplommer
3 dl hvetemel
5 ss sukker
Paifyll:
2 dl sukker
2 ss lønnesirup (evt. mørk sirup)
2-3 ss brun rom
100 gr smeltet smør
1 ts vaniljesukker
ca. 5 dl pecannøtter
Mørdeig: Rør smør og eggeplommer sammen. Bland inn mel og sukker og trykk deigen ut i en lav paiform. Forstek 10 minutter på 200°.
Fyll: Rør sammen sukker, sirup, smør og rom i en kjele. Syd på lav varme i noen minutter. (Må ikke koke!) Ta kjelen av varmen og rør inn vaniljesukker og nøtter.
Bre fyllet utover det halvstekte paiskallet og sett tilbake i ovnen og stek i 15 minutter til.
Spises helt avkjølt med pisket krem eller vaniljeis til.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment