Monday, September 03, 2007

Prinsesse-muffins

... eller cupcakes som de kalles i det store utland når de har mengder med glasur/krem på toppen. Mye mer enn en vanlig liten norsk muffin ville funnet på å vise seg offentlig i.
Disse ble laget til et barneselskap og falt i smak hos alle. (Det totale fraværet av naturlige smaksstoffer kombinert med en heftig rosafarge kan være noe av forklaringen.)

Ingredienser
150gr mykt smør
150gr sukker
175gr hv-mel
1 ts. bakepulver
3 egg
1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt

Krem:
150gr mykt smør
250gr melis (jeg brukte en blanding av vanlig og jordbærmelis)
1 ts vaniljesukker
2 ts varmt vann


Sett ovnen på 180°. Fyll en 12-muffinsform med papirformer. Rør smør og sukker hvitt. Ha i eggene ett og ett, så tilsetter du de andre ingrediensene. Stekes i 18-20 minutter. Tas ut av muffinsformen og avkjøles på rist.

Når de er helt kalde kan du pynte dem med kremen. Smør og melis røres luftig og kremete i en mikser. Tilsett vaniljesukker og varmt vann og miks litt til, så alt blandes. Sprøyt eller smør på og pynt med valgfritt sukkerholdig stæsj.

10 comments:

Anonymous said...

Hvor i Oslo får man tak i Jordbærmelis? :)

Elisabeth said...

Jordbærmelis får man vel på de fleste matvarebutikker? De har de i hvertfall hos ICA. Pleier å stå ved siden av den vanlige melisen. :-)

Anonymous said...

Ahh! Takk :D Fant den og Sjokolademelis :) Vet du om det finnes i andre smaker?? Butikkmedarbeiderne var ikke så veldig hjelpsomme :(. Og hvor får du kjøpt sånn stilig pynt som vist på bildet :) ?

Nigella said...

Hei! Ville bare si takk for inspirasjon! Kjempefin blogg med masse spennende oppskrifter! Jeg planlegger prinsesse-party i hagen for lillejenta mi' og det blir helt klart noen deilige prinsessemuffins på bordet!

Elisabeth said...

Så hyggelig å høre! Rosa muffins er alltid stas!
Lykke til med bursdagsselskap!

Og til deg som lurte på kakepynten ... Jeg pleier alltid besøke kakepynt hyllene i dagligvarebutikker når jeg er ute og reiser. Disse tror jeg faktisk er svenske. Santa Maria eller noe.

Anonymous said...

Hei mange takk for oppskriften skal faktisk lage det idagg lurte bare på om man kan bruke kondiktor farge isteden for jorbærmelis men. hvor mange muffinser for jeg ut av denne oppskriften :-)

Elisabeth said...

Hei! Det er klart det er mulig å bytte ut jordbærmelisen med konditorfarge, men da får du jo ikke den gode (kunstige) jordbærsmaken. ;) Dette blir - såvidt jeg husker 12 små eller 9 store muffins. (Bruker en sånn metallform som jeg setter muffinsformene i.)

Anonymous said...

tro det eller ei, men jeg har funnet masse artig, tøft og søtt kakepynt og strø osv på Jernia =O

Tine said...

Hei, takk for oppskriften! Skal lage muffins til mitt eget bursdagsselskap nå til helgen og trengte en enkel oppskrift på smørkrem.

Jeg skal lage ca 40 muffins men tror ikke jeg dekorerer alle med smørkrem. Vet du ca hvor mye jeg må øke oppskriften på kremen med for å få nok til 20-25 muffins?

Tine.

Iryl said...

Takk for oppskriften og inspirasjon! Lagde denne i dag, og det var kjempevellykket i en jentebursdag med 10 åringer :-)