Sunday, January 07, 2007
Ovnsbakt uer
For de av oss som ikke er store på lutefisk eller juletorsk, blir det fort en viss kjøttoverdose i jula. Ovnsbakt, hvit fisk har vist seg å være en utmerket kur mot januarmatleihet her i huset.
200-250g filet av uer eller torsk pr. person
Noen ss. olivenolje
1 sitron eller lime
Salt og pepper
1,5-2 tomater pr. person avhengig av størrelse
Noen svarte oliven
Vårløk og bladpersille, eller annet grønt
Hakk tomater, vårløk, urter og oliven, bland med litt olje, salt og pepper. Dandér fiskestykker mellom tomatblandinga (eller omvendt) i en ildfast form smurt med litt olivenolje. Drypp god olje og sitronsaft på toppen, dryss med salt og pepper. Midt i ovnen på 175 grader i ca. 15 minutter.
Varianten over ble servert med grønnsakscouscous og vår nye favorittsaus ajvar. Et annet serveringsforslag er hvitvinssaus, poteter og dampede aspargesbønner.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Denne oppskrifen skal jeg prøve ut imorgen. Takk for tips!
Så hyggelig! Det er virkelig tåredryppende enkelt å tilberede fisk på denne måten, og veldig godt. I dag prøvde jeg med en blanding av steinbit- og kveitefilet, servert med Eiriks tomat-karri-kokos-saus, basmatiris og salat. Også aldeles utmerket.
Post a Comment