Sunday, June 07, 2009

Baba ghanoush

Det eneste jeg lurer på etter å ha lagd dette én gang, er hvorfor jeg ikke har gjort det før, og det blir ikke lenge til neste gang. Dette var veldig enkelt, og det er vanvittig godt. Passer til det samme som hummus -- gårsdagens middag her i huset var marinert lammesteik, hummus, baba ganoush, grønnsakscouscous og libabrød. Og nei, ingen gikk sultne fra bordet, gitt.

Nok som tilbehør for 4-6 sultne personer:
2 aubergine
2 hvitløksfedd
1 ts salt
4 ss sitronsaft
4 ss tahini

Prikk aubergine med gaffel, legg dem på folie eller bakepapir og steik dem på 250 grader til de er myke tvers gjennom. Mine sto ca. en halvtime, de siste minuttene under grillen. Kjøl dem ned, plukk av skinnet, hell av overflødig væske.

Kjør hvitløk og salt i foodprosessor, ha i aubergine. Når det er jevnt, tilsett sitronsaft og tahini.

Ha over i en skål og strø persille eller vårløk på toppen. Voilà.

4 comments:

Alt godt said...

Dette er utruleg godt! Prøv med ei teskei flytande honning i neste gong du lagar den, det rundar smaken godt.

Anonymous said...

Hva er tahini? :-)

Jorunn said...

Alt godt: Jeg skal lage denne igjen i morgen, og honningen står klar i skapet :-)

Tahini er sesampasta -- du får den i tyrkiske og pakistanske butikker og antakelig i større supermarkeder. http://en.wikipedia.org/wiki/Tahini

Lisa Cecilie said...

ååå, herlig :) en skikkelig matblogg - følger deg jeg! så en herlig muffinsoppskrift fra deg som jeg må prøve en gang :)

ha en super kveld :)

magen rumler etter å ha sett litt nedover siden :)