- Frukt (jeg hadde epler, pærer og plommer, originaloppskriften anbefaler å legge til fiken og mandarin de siste ti minuttene)
- Brunt sukker
- Smør etter egen samvittighet
- (Dessert)vin, eplejuice, eller kanskje noe sterkere? Calvados er antakelig godt
- Tyrkisk yoghurt eller kesam, én boks burde være passe til fire dessertmomsere
Del frukt i to og ta ut kjernehus etc. Epler kan godt være hele, de bakes raskt, bare gi dem et snitt i skallet fra topp til bunn og ta ut kjernen hvis du har en sånn fiks kjernehusfjerner som jeg ikke har.
Legg i ildfast form, ha en liten smørklatt på hver frukt og dryss over litt brunt sukker. Hell over vin eller juice. Bak midt i ovnen ved 180 grader i 45-50 minutter. Øs gjerne litt underveis (jeg var litt for kjip med væskemengden og kommer til å spandere mer neste gang).
Omtrent på samme tid, rør inn 2 ts. brunt sukker per boks kesam, sett kaldt. Når frukten er ferdig, kan kesamen røres opp og blir stiv og fin og litt karamellaktig i fargen.
Servér varm frukt med safter fra bakinga og kald kesamkrem.
2 comments:
Du veit du har levert en fristende oppskrift når leserne får den reaksjonen jeg fikk nå - jeg begynte straks å lure på når første anledning kunne være der det kunne være det minste forsvarlig med dessert. Nom!
Denne oppskriften er så sjarmerende presentert at jeg bare MÅ prøve den! :-)
Post a Comment