Monday, July 16, 2007

Ovnstørkede tomater

Nydelig i salat eller som tilbehør til nesten, tror jeg, hva det skal være. Denne tar utgangspunkt i en oppskrift fra Rouxbe, hvor matvideoene virkelig gir trang til å slikke skjermen.

Bruk gode og ordentlig modne tomater -- kan antakelig lages med alle tomatslag, men det kan nok være litt mer plukk enn det er verdt å gjøre dette med cherrytomater. Min første prøvebatch var seks store tomater, men de var veldig fort spist. Fyll like godt et brett når du først er i gang.

Pr. seks tomater:
* 4 ss god olivenolje
* 2 fedd hvitløk
* 2 klyper timian eller blandet provencekrydder
* salt og pepper

Sett ovnen på 120 grader.

Knus hvitløksfedd med en kniv og hakk dem grovt, bland alt i en bolle. Del tomatene i to og legg dem på bakepapir på et bakebrett med snittflaten opp. Øs litt dressing over hver tomat, pass på at hvitløksbitene balanserer på toppen.

Sett tomatene inn i midten av ovnen. Nyt duftene som sniker seg ut i huset.

Ta tomatene ut etter ca. fem og en halv time. Bruk steikepinsett eller -spade til å snu dem og la dem ligge opp ned noen minutter så du får med mer vanvittig god tomathvitløkolivenolje.

Kan serveres varm, lunken eller kald. Oppbevart kjølig i tett boks eller glass og druknet i olivenolje skal de teoretisk sett holde seg i opptil en måned, men antakelig er de spist lenge før den tid.

No comments: