Tuesday, September 19, 2006

Havrekjeks

"Två systrars søta" er det nyeste tilskuddet i kokeboksamlingen min. I går fikk jeg omsider tid til å teste ut en av oppskriftene, og hvis resten av dem er like bra som denne ... Mmm!

Ingredienser
200 gr. smør eller margarin (romstemp.)
3 1/2 dl sukker
1 egg
2 ss vann
2 dl hvetemel
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 krm salt
1/2 ts natron
7 dl havregryn
2 dl rosiner
2 dl grovhakkede valnøtter


(-I den svenske oppskriften står det at det skal være 1 dl. strøsukker og 2 1/2 dl. fainsukker. Siden jeg ikke aner hva forskjellen er brukte jeg bare vanlig sukker, og det gikk helt fint.)

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg og vann. Bland inn mel, natron, kanel, vaniljesukker og salt. Til slutt rører du inn havregryn, rosiner og nøtter.

Legg deigen på stekeplate med skje (de flyter litt utover under stekingen), og stek dem i ca 12 minutter på 175°. La dem kjøle seg ned litt på platen før du flytter dem over på rist for videre avkjøling. Veldig, veldig gode ...

24 comments:

Anonymous said...

Åhhh, så fin tallerken i bakgrunnen! hehe

Elisabeth said...

Ikke sant!?
Er meget beæret over at tallerkendesigneren i egen høye person stikker innom!

Anonymous said...

De var veldig gode - takk for at du delte oppskriften. Dine ble dog mye penere enn mine. Får prøve igjen ;) Bare for estetiske grunner selvsagt :P

Elisabeth said...

Selvsagt! Estetikk er veldig viktig. At man er nødt til å spise opp kakene før man prøver på nytt får heller være ... ;-)

Jorunn said...

Oi. Skummelt gode, Elisabeth. Godt de fleste av våre visstnok skal gis bort, ellers ville jeg neppe vært i stand til å gå i morgen ...

Elisabeth said...

Ja, ikke sant? Hm ... fikk lyst på noen nå. Perfekte på en dag som denne.

Anonymous said...

Nå har også deltakerne i "Skal vi danse" fått en bønsj av de manisk gode, og akk så kraftige kjeksene. Vi får se om det gjør utslag på fredag. ;-)

Elisabeth said...

-Velkommen, velkommen!
:-D

Line said...

De kjeksene så himmelske ut!! Blir de sprø eller myke?

Elisabeth said...

Litt sprø utenpå, men seige og myke inni.
Og de ER veldig gode. Får lyst til bake dem på nytt hver gang jeg ser på bildet ...

Line said...

Åh, jeg må prøve dem!!

Elisabeth said...

Det synes jeg absolutt du skal gjøre!
Du må gjerne si hva du synes om dem etterpå også. Alltid morsomt å høre hva folk synes.

:-)

Anonymous said...

Esj.. de kjeksene suger ''hmpf'' anbefaler dem ikke!!!

Hilsen Ruben kjelsen 42 år og 56 dager

telefon nommer: 99887854

Anonymous said...

Fuck Off detta var dritt!! (...)
-barn: DISSA KJEKSA VAR GODE!!

-voksne: DISSA KJEKSA VAR FORMYE STEKT!!;)

Berit nygaar



104 år (not)




kjeks er no dritt hehe

hilsen en raring


neia, alt var bare kødd, de kjeksa var gode

Anonymous said...

Første gangen æ har vært høy på havre... Rætt og slætt knakanes goe kjæks!

Elisabeth said...

Enig. Og hver gang noen legger igjen en kommentar på dem, blir jeg minnet om dem og føler desperat behov for å bake en ny batch! :-D

Anonymous said...

Nam nam nam -sier hele familien!
Tror jeg må lage mer i morgen...

Anonymous said...

Skal til å prøve denne nå. Men den burde vel ligget under kategorien "kjeks"..?

Elisabeth said...

Så sant som det er sagt! Og da er det fikset!

Unknown said...

Strösocker= vanlig hvitt sukker
Farinsocker= brunt sukker (sånn som ikke er klebrig, men vanlig brunt)

Nina said...

Disse har blitt en favoritt! Kjempegode!!!!
Har prøvd å lage dem med både brunt klebrig sukker og med demerara sukker, men opplever at de blir seigere og bedre med demerara sukker ;)

Anonymous said...

Har eksamen i morgen, og ingen penger å kjøpe eksamensgodteri for, men disse kjeksene kommer til å gjøre susen! Brukte mandler i steden for valnøtter, men de ble supergode for det!

Anonymous said...

MMmmh.. Disse var kjempegode! En god kombo av å være sprø og seige samtidig! Hadde ikke nøtter, så vi brukte en plate sjokolade istedet. DIGG!

mali-mo said...

I Sverige mener jeg å huske at strøsukker er det vi kaller farin, vanlig hvitt sukker, og deres farin er det som her heter brunt sukker her.