Saturday, August 19, 2006

Sjokoladeis

Sommeren har vært litt slapp på matbloggfronten for min del. Nå som den ser ut til å være på hell er det kanskje litt sent å komme med denne oppskriften, men det går jo an å spise is om høsten også?

Den er en slags mellomting mellom sorbet og vanlig is, og er faktisk nesten sunn, sammenlignet med andre istyper. (Den inneholder hverken fløte eller egg.) Den smelter uhyggelig fort, og bør spises med én gang den er laget.

Ingredienser
6,5 dl lettmelk
1,5 dl kakao
1,5 dl sukker
1 ts pulverkaffe


Varm litt av melken og rør ut kakaopulveret i den. Ha i resten av melken og kok opp under omrøring. Ta kjelen av plata og rør inn sukkeret og pulverkaffen. Når alt er oppløst helles blandingen over i et litermål el.l. og settes i kjøleskap.

Når blandingen er skikkelig avkjølt kan du begynne å lage is. Bruker du iskremmaskin heller du den bare oppi og kjører til den er klar. Hvis du må klare deg uten maskinhjelp heller du alt over i en beholder som er stor nok til at du kan røre rundt i den innimellom under infrysningen uten å fylle fryseren med søl ... Rør rundt 2-3 ganger med en gaffel eller hjulvisp for å unngå isnåler.

1 comment:

Melodysk said...

Oh Elisabeth, this looks divine!!!